OLD-NEWSOdržana IX sednica MORG za poljoprivredu i navodnjavanje

27/11/20140

IX_morgDeveti sastanak Međuopštinske radne grupe za poljoprivredu i navodnjavanje (MORG), a u okviru  projekta Integralnog sistema navodnjavanja regiona Srem, održan je 27.11.2014. godine u Hotelu Park u Rumi. Sastanku su prisustvovali predstavnici svih sremskih opština, predstavnici vodoprivrednih preduzeća u Sremu, Voda Vojvodine, Zavoda za urbanizam Vojvodine, kao i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice, direktor Regionalne razvojne agencije Srem, Milan Mirić, informisao je prisutne o predlogu načina predstavljanja projekata navodnjavanja u programskim budžetima jedinica lokalne samouprave u Sremu.

Predstavnica  Vodoprivrednog instituta „Jaroslav Černi’’ Mr. Đulija Boreli-Zdravković iznela je rezultate istražnih radova na postojećim akumulacijama na Fruškoj gori sa podacima od značaja za brane i akumulacije i inovirani katastar akumulacija, napominjući da su svi ugovoreni terensko istražni radovi  izvršeni u zadatom i dopunjenom obimu, dok je Dipl.ing. Goran Nikolić sa istog instituta, prezentovao radnu verziju Generalnog projekta integralnog sistema navodnjavanja regiona Srem, sa mnoštvom informacija od važnosti za navedeni projekat.

Opšti utisak jeste da je sastanak bio izuzetno konstruktivan i predstavlja dobar uvod za desetu i poslednju sednicu MORG-a koja će se održati u decembru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.