OLD-NEWSPotpisivanje Međuopštinskog sporazuma o energetskoj efikasnosti

30/06/20100
-

U Sremskoj Mitrovici je potpisan sporazum o međuopštinskoj saradnji na realizaciji projekta“Unapredjenje energetske efikasnosti javnih objekata i komunalnih usluga i korišćenje obnovljivih izvora energije u sremskom okrugu“ u organizaciji Regionalne razvojne asocijacije Srema.

 Potpisivanju sporazuma su prisustvovali: Milan Mirić, predsednik Upravnog odbora RRAS, Dejan Stojadinović, pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Nada Radovanović, svetnik pokrajinskog sekretara za energetiku i mineralne sirovine,  dr.Zigfrid Brenke, šef projekta GTZ-program za jačanje lokalne samouprave kao i predsednici svih sedam opština u Sremu (Sremska Mitrovica, Ruma, Inđija, Pećinci, Stara Pazova, Irig, Šid).

 Potpisivanjem ovog međuopštinskog sporazuma, opštine u Sremu unapređuju kapacitete za regionalni razvoj u oblasti energetike, ali i u mnogim drugim oblastima. Osnovni cilj ovog projekta je održivost i ušteda koju svaka lokalna zajednica može imati kao i zajednički i efikasniji nastup kod evropskih pristupnih fondova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.