VESTIInfo dan i obuka u Inovacionom startap centru S. Pazova

15/10/20210
https://rrasrem.rs/wp-content/uploads/2021/10/2021-10-15-Obuka-ICSP.jpg

U konferencijskoj sali Inovacionog startap centra Stara Pazova, održan je info dan i motivaciona obuka na popularizaciji inovatorstva i metodologiji startapa, kome su prisustvovali učenici IV razreda srednjih tehničkih škola, njihovi nastavnici i direktori iz Stare Pazove, Sremske Mitrovice i Pećinaca.

U uvodnom delu, direktor Regionalne razvojne agencije Srem, Milan Mirić, istakao je, da su Inovacioni startap centar u Staroj Pazovi i Regionalna razvojna agencija Srem, raspisali  Javni konkurs za timove i mlada inovativna preduzeća, koji mogu da razvijaju inovacije, inovativne proizvode i procese u oblasti EE, obnovljivih izvora energije, integrisanog projektovanja, vazduhoplovne tehnike, elektromobiliteta, poljoprivrede i ruralnog razvoja, proizvodnje plastike i metalnih proizvoda, IT softvera i aplikacija, gde tri prvoplasirana tima dobijaju nagrade u vidu računara a prvih sedam timova mogućnost korišćenja prostora i usluge. Konkurs je otvoren do 21. oktobra.

Projekat finansira Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj a sprovodi opština Stara Pazova i RRA Srem.

Obuke na popularizaciji inovatorstva i metodologije startapa, predstavili su i sa svojim ličnim primerima inovativnih ostvarenja, predavači Predrag Kuzmanović i Nemanja Bamburać sa prikazom, u uvodnom delu o inovacijama uopšte u oblasti IT Sektora, zatim od ideje do realizacije inovativnog proizvoda, i potencijalnog tržišta, o ljudskim i materijalnim resursima i uloge u timu, pa do izvora i načina finansiranja sa izazovima, problemima i pozitivnim iskustvima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.