VESTIUspešno završeno prvo studijsko putovanje u okviru projekta REINSER

04/10/20210
https://rrasrem.rs/wp-content/uploads/2021/02/REINSER-project-00.jpg

Prethodne nedelje, Regionalna razvojna agencija Srem je uzela online učešće na studijskom putovanju u okviru projekta REINSER (Refugees’ Economic Integration through Social Entrepreneurship) koje je organizovano u hibridnom formatu i uživo u Grčkoj od 27.9.  do 1.10.2021.

Učesnici konferencije su imali prilike da se upoznaju sa primerima dobre prakse iz zemalja partnera, a najviše iz zemlje domaćina, Grčke, pri čemu je fokus, pored predstavljanja primera socijalnih preduzeća u ovoj zemlji, bilo i ispitivanje njihove tranferabilnosti i primene u lokalnim zajednicama drugih partnerskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Pored redovnih panela na temu socijalne ekonomije i lokalnih odgovora na potrebe migranata, održane su dve radionice, prva na temu socijalnih inovacija i istraživanja veze između lokalne ekonomije, razvoja zajednice i društvene promene i druga na temu merenja društvenog uticaja i pitanja transferabilnosti.

Događaj je krunisan sastankom Upravnog odbora projekta na kojem su dogovarani dalji koraci, obaveze partnera i zadaci za organizovanje narednog studijskog putovanja u Rumi, Srbija u periodu od 19.10. do 22.10.2021.

Projekat REINSER se finansira iz Jadransko-jonskog transnacionalnog programa ADRION – trećeg poziva za predloge projekata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.