OLD-NEWSSremski manastiri na biciklističkoj ruti Srem

17/04/20140

remeta_01Opština Irig bila je domaćin treće po redu obuke pružalaca usluga u turizmu, realizovane u sklopu projekta „Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“, finansiran sredstvima IPA EU i Austrijske razvojne agencije. Obuka je održana 15.04. i 16.04. u prelepom ambijentu restorana „Šumski raj“ u Velikoj Remeti.

Obuci su prisustvovali pružaoci turističkih usluga iz opštine Irig i Pećinci, predstavnci kancelarija lokalno ekonomskog razvoja i agencije za ruralni razvoj koji su prepoznali izuzetan potencijl biciklizma kao grane turizma i mogućnost da unaprede svoje poslovanje. Profesorice sa Prirodno matematičkog fakulteta iz Novog Sada, departmana za geografiju, Vanja Dragićević i Kristina Košić su bile zadužene  da prisutne upoznaju sa svim osobenostima cikloturizma, potrebama cikloturista i kreiranje jedinstvene turističke ponude, usklađene sa ruralnim i urbanim osobenostima područja opština Irig i Pećinci.

Ono što je prepoznatljivo i predstavlja identitet opština Irig i Pećinci je bogato prirodno i kulturno – istorijsko obeležje koje sačinjava: osam srednjevekovnih manastira obavijenio nedirnutom prirodom pitome Fruške gore, blizina reke Save i Obedske bare, sela Kupinova kao jedinog kraljevskog grada u Sremu, termalna banja Vrdnik. Bogata ponuda čuvenih kulinarskih specijaliteta uz neizbežno vino sremskog vinogorja, kulturnih manifestacija koje neguju multietničnost su sadržaji koji će zainteresovati i zadržati svakog biciklistu kada dođe u ove krajeve.

Četvrta od okupno šest obuka, biće realizovana u opštini Šid (Morović), 28 – 29.04.2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.