OLD-NEWSKrčedin, mesto sa potencijalom da ugosti cikloturiste

04/04/20140

krcedin_bikeeU Krčedinu 01.04. i 02.04. održana je još jedna obuka pružalaca usluga u turizmu,  organizovana u okviru projekta „Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“. Domaćin obuke bio je restoran „Merak mi je“ a prisutni su bili predstavnici turističkih agencija, udruženja žena, restorana, domaće radinosti, sportskih klubova iz opština Stara Pazova i Inđija.

„Regionalna biciklistička ruta Srem prolazi kroz osam opština Sremskog i Južnobačkog regiona a u opštini Inđija, na Banstolu se spaja sa rutom Euro Velo 6 koja prolazi i kroz opštinu  Stara Pazova. Iz tog razloga, učesnike ove obuke želimo da upoznamo sa svim aspektima cikloturizma kao jedne od najperspektivnijih grana turizma. Područje koje gravitira ruti je ruralnog karaktera te bavljenje jednim od oblika ruralnog turizma, omogućilo bi lokalnom stanovništvu ekonomsku korist i mogućnost da uposli članove svojih domaćinstava“ istakla je Sanja Stupar, rukovodilac projekta RRA Srem i menadžer projekta.

Učestvujući u radionici koja je podrazumevala kreiranje turističke ponude za cikloturiste , uz stručnu pomoć dr. Vanje Dragićević i dr. Kristine Košić sa Prirodno matematičkog fakulteta, departmana za geografiju iz Novog Sada, učesnicima obuke je bilo omogućeno da osmisle najbolji način da opštine Inđija i Stara Pazova uvrste na mapu  cikloturističkih destinacija  Sremskog regiona.

Ovo je bila druga po redu obuka, od planiranih šest, za opštine Sremskog i Južnobačkog regiona koje imaju za cilj zapošljavanje i nova radna mesta čime se direktno doprinosi  socio – ekonomskom razvoju Dunavskog regiona u Srbiji, programa koji finansira IPA EU  i Austrijska razvojna agencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.