OLD-NEWSPetnaest miliona razloga za razvoj Vojvodine

19/03/20120
Obraćanje Milana Mirića, direktora RRA Srem

Danas je u rustičnom zdanju Dvorca Fantast u Bečeju, održana konferencija sa temom Kreiranje zajedničkih projekata i jačanje medjuopštinske saradnje u pograničnim regijama Mađarske i Srbije. Organizatori ove konferencije su akreditovane agencije za regionalni razvoj – Regionalna razvojna agencija Srem, Regionalna razvojna agencija Bačka, Regionalni centar za društveno ekonomski razvoj – Banat, uz podršku Fonda Evropski poslovi AP Vojvodine.

Konferencija je organizovana povodom raspisivanja IPA projekta prekogranične saradnje Srbije sa Madjarskom vredan 15.000.000 € Cilj konferencije je pružanje podrške jednicama lokalne samouprave  za pripremu i sprovodjenje projektnih ideja u skladu sa prioritetima Nacionalne strategije regionalnog razvoja kao i strategijama lokalnih samouprava koje doprinose stvaranju povoljnih uslova za promociju regionalnog identiteta kao i bržem i efikasnijem razvoju AP Vojvodine i pograničnih područja.

Skupu su prisustvovali predstavnici opština Vojvodine, kancelarija za lokalno ekonomski razvoj kao i predstavnici akreditovanih regionalnih razvojih agencija. Sve prisutne kao i goste iz Madjarske, pozdravili su organizatori konferencije sa željom za uspešnu realizaciju medjuopštinske, pogranične i medjunarodne saradnje kroz prezentovanje projekta koji bi unapredili društveno ekonomski razvoj.

Javni poziv za predaju projektnih aplikacija otvoren je do 30.05.2012. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.