OLD-NEWSUručeni ugovori o bespovratnim sredstvima regionalnim razvojnim agencijama

11/07/20170

bijelicDanas su u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava predstavnicima četiri akreditovane razvojne agencije na teritoriji AP Vojvodine, koje su to pravo ostvarile na konkursu za bespovratna sredstava za praćenje realizacije Programa razvoja AP Vojvodine 2014 – 2020. godine.
Pokrajinski sekretar Ognjen Bjelić je u obraćanju medijima istakao da Pokrajinski sekretarijat na ovaj način želi da uključi regionalne razvojne agencije kako bi se napravio jedan sveobuhvatan front i okvir gde će biti uključeni svi raspoloženi akteri u sam proces regionalnog razvoja, i razvoja uopšte.
Regionalna razvojna agencija Srem je konkurisala sa projektom „Jačanje kapaciteta u pripremi i sprovođenju regionalnih infrastrukturnih projekata opština Sremskog okruga u okviru Programa razvoja AP Vojvodine 2014-2020“.
Za konkurs, čiji cilj je jačanje institucionalnog okvira i uspostavljanje održive administrativne strukture na lokalnom nivou za sprovođenje regionalne politike, opredeljena su sredstva u vrednosti od dva miliona dinara, a sve četiri agencije dobile su jednake subvencije od 500.000,00 dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.