OLD-NEWSU društvu Predsednika i Konzula …

14/04/20110
-

Direktor RRA Srem Milan Mirić i počasni konzul R. Srbije u Vankuveru g. Petar Vladiković bili su na prijemu kod predsednika Vlade AP Vojvodine g. Bojana Pajtića.

Sastanak je organizovan na inicijativu RRA Srem povodom vrlo skorog otpočinjanja izgradnje nove fabrike za proizvodnju savremenih građevinskih oplata u Sremu. Fabrika će biti locirana u delu Radne zone u Šimanovcima, a za čega postoji završena projektno-tehnička dokumentacija i građevinska dozvola.

Konzul Vladiković je upoznao predsednika Pajtića sa detaljima projekta ove fabrike, kao i značaju kompanije National Forming Systems Inc. iz Vankuvera na svetskom tržištu građevinske opreme. (ova kompanija dominantno snabdeva tržište Kanade, SAD, Zapadne Evrope, a prisutna je i na bliskom i dalekom istoku).
Predsednik Pajtić je istakao značaj i prednosti investiranja u Vojvodini uz davanje pune podrške ovakvim i sličnim projektima koji podrazumevaju nove tehnologije, otvaranje novih radnih mesta, kao i izvozno orjentisane kompanije. Obzirom na titulu počasnog konzula i ulogu promotera srpske privrede u Kanadi, razgovarano je i o konkretnim aktivnostima o promociji Vojvodine kao poželjne investicione destinacije među kanadskim privrednicima.
Sastanku su prisustvovali Pokrajinski sekretar za rad zapošljavanje i ravnopravnost polova g. Miroslav Vasin i Savetnik predsednika Vlade AP Vojvodine g. Dejan Avdalović.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.