OLD-NEWSSektoru MSPP sa teritorije Srema odobreno 870.000 dinara bespovratnih sredstava

20/07/20120
Jačanje konkurentnosti MSP

RRA Srem je u periodu od 3. maja  do 4. juna 2012.godine, pružala tehničku podršku svim zainteresovanim  malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima (MSPP) u okviru Javnog poziva za podršku razvoju konkurentnosti,  koji je raspisala Nacionalna agencija za regionalni razvoj.
Svrha programa je pružanje podrške uspešnim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u poboljšanju pozicije na domaćem i stranom tržištu. U skladu sa tim Agencija je podržala projekte MSPP,  kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih kuća, i to za I grupu aktivnosti u iznosu od 50.000,00 do 300.000,00 dinara, odnosno od 50.000,00 do 500.000,00 dinara za II grupu aktivnosti.
U okviru mere ukupno je konkurisalo 20 preduzeća sa teritorije Srema od čega je 6 preduzeća dobilo bespovratna sredstva: „Brankom špedicija“ doo  i pekara „Simić“ iz Sremske Mitrovice; „Meridijan šped“ iz Šida; „Agroart“ i „Žitopromet- mlinpek“ iz Stare Pazove i „Sigma – AZ“ iz Rume.
Osnovni cilj programa je jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, kroz usklađivanje njihovog poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.