OLD-NEWSPromocija Javnih poziva za dodelu bespovratnih sredstava

01/08/20150

promocija_2015_01Vođeni  idejom da se pomogne što širem krugu potencijalnih aplikanata, Regionalna razvojna agencija Srem  je u julu i avgustu u Sremskoj Mitrovici, Šidu i Rumi, promovisala Javne pozive za dodelu bespovratnih sredstava za 2015. godinu, koje je raspisala Nacionalna agencija za regionalni razvoj.

Sredstva se dodeljuju  kroz tri programa: Projekat podrške razvoju konkurentnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnikai zadruga;  Projekat podrške ženskom preduzetništvu kroz dodelu bespovratnih finansijskih sredstava i  Program podrške razvoju inovativnih klastera u 2015. godini.

Javni pozivi imaju za cilj razvoj  preduzetništva kroz usklađivanje poslovanja sa zahtevima međunarodnih standarda poslovanja, unapređivanje poslovnih procesa, proizvoda i usluga i jačanje ljudskih resursa i da pruži direktnu podršku razvoju konkurentnosti i inovativnosti mikro, malih i srednjih preduzeća, preduzetnika i zadruga, kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih usluga.

promocija_2015Projekt menadžer ARRA Srem, Tanja Mijajlović  je  prezentovala uslove i dokumenta, kroz opširnije informacije o programima koja zainteresovana preduzeća moraju da ispune kako bi mogla da apliciraju za date projekte. Nakon prezentacije usledila je diskusija koja je dala odgovore na veliki broj pitanja i nedoumica

 Kako bi navedene mere bile maksimalno iskorištene na dobrobit svih, a u krajnjoj liniji  privrede u sremskom okrugu, Javni pozivi traju do 19.avgusta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.