OLD-NEWSPredstavljen prvi nacrt strateškog dokumenta

15/10/20140

morg_8_irigacijaOsmi po redu sastanak Međuopštinske radne grupe za poljoprivredu i navodnjavanje (MORG) održan je 14. oktobra 2014., u hotelu Park u Rumi, prilikom koga su u okviru projekta Integralnog sistema navodnjavanja regiona Srem, predstavljeni prvi rezultati rada na izradi Prethodne studije opravdanosti sa generalnim projektom regionalnog sistema za snabdevanje vodom Srema.
Na sastanku su bili prisutni predstavnici svih sremskih opština, predstavnici vodoprivrednih preduzeća u Sremu, Voda Vojvodine kao i direktor Zavoda za urbanizam Vojvodine, g. Vladimir Zelenović sa saradnicima.
Milan Mirić, direktor Regionalne razvojne agencije Srem, koja je i rukovodilac navedenog projekta, na početku sastanka izvestio je prisutne o trenutnom statusu realizacije projekta.
Dipl. ing. Goran Nikolić, ispred Instituta „Jaroslav Černi’’, predstavio je rezultate izrade Generalnog projekta integralnog sistema za snabdevanje vodom Srema ukazujući na značaj projekta za unapređenje navodnjavanja u Sremu.
Predstavnik Beogradske bankarske akademije, dr ecc. Zvonko Brnjas, prezentujući Prethodnu studiju opravdanosti regionalnog sistema za snabdevanje vodom Srema, istakao je da će najveću korist od navodnjavanja imati poljoprivredna proizvodnja, kao i da će od projekta sam region Srema imati velike beneficije.
Projekat unapređenja navodnjavanja regiona Srema pod pokroviteljstvom Dunavske strategije finansira se iz fondova EU i Austrijske razvojne agencije. Obuhvata ukupno 225.000 hektara zemlje, podeljene na 5 reona i na 30 etapa realizacije, dok ukupna sredstva namenjena realizaciji projekta iznose 425.000 eura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.