OLD-NEWSMeđuopštinski sporazum podržala i opština Šid

11/07/20130

sid_veceU opštini Šid su na današnjoj sednici članovi Opštinskog veća doneli Zaključak o davanju saglasnosti na Međuopštinski sporazum o upravljanju i implementaciji regionalnih projekata u Sremskom okrugu.

U veoma pozitivnoj i radnoj atmosferi, na kojoj je direktor RRA Srem Milan Mirić, upoznao sve prisutne sa suštinom i ciljem potpisivanja ovog sporazuma, jednoglasnom odlukom je data saglasnost da se u što kraćem roku uspostavi rad Jedinice za implementaciju projekata, a pored toga, kao njen ključni funkcionalni deo uspostave i tzv. Međuopštinske radne grupe. Ove radne grupe osnovaće se po projektnim oblastima razvoja infrastrukture, a u cilju pripreme infrastrukturnih projekata. U fazi implementacije projekata koji su dobili finansiranje, ove Međuopštinske radne grupe delegirale bi svoje predstavnike u Jedinicu za implementaciju projekata pri RRA Srem. Na ovaj način bi se ostvario osnovni preduslov, a to je da se uspešni projekti mogu realizovati isključivo angažovanjem lokalnih potencijala, interesno povezanih u okviru zajednički identifikovanih regionalnih projekata.

Ono što je bilo veoma važno istaći je da je stvaranje regionalnih projekata predviđeno tako da nikako ne bude smetnja bilo kojoj opštinskoj inicijativi već samo njena dopuna i obezbeđenje organizacionog okvira za ukrupnjavanje projekata, koji tako postaju znatno pogodniji za obezbeđenje podrške finansiranja od strane fondova EU, bilateralnih fondova, finansijskih institucija i domaćih fondova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.