OLD-NEWSGrebenski put od Iriškog Venca ka Zmajevcu spreman za rehabilitaciju

21/05/20180

Irig_docsRegionalna razvojna agencija Srem u skladu sa planom aktivnosti, nastavlja realizaciju projekta „Cikloturizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema“, finansiranog sredstvima Švajcarske agencije (SDC) za saradnju. U fokusu su Sremska i Savska biciklistička ruta sa mrežom alternativnih deonica, koja čini jedinstven turistički proizvod u regionu.

 Sremska biciklistička ruta prostire se grebenom Fruške gore, koristeći postojeći Grebenski put koji je u vrlo lošem stanju te shodno tome, projektna aktivnost podrazumevala je Izradu tehničke dokumentacije za rehabilitaiju Grebenskog puta na Fruškoj gori, deonica Iriški venac – Zmajevac dužine 4,7 km. Ovlašćeni projektant je firma MHM Projekt iz Novog Sada.

S obzirom da su se tako stekli uslovi za apliciranje kod nacionalnih i EU fondova za fizičke radove na unapređenju deonice puta a opština Irig je investitor, direktor RRA Srem Milan Mirić, predao je Glavni projekat pojačanog održavanja Grebenskog puta na Fruškoj gori, od raskrsnice sa državnim putem prvog reda broj IB-21 (Novi Sad – Ruma) do raskrsnice sa državnim putem drugog reda broj IIB-313 (Rakovac – Vrdnik), zajedno sa izveštajem tehničke kontrole, predsedniku opštine Irig Stevanu Kazimiroviću na dalje korišćenje.

 Ako se zna da je opština Irig izvršila sanaciju deonice Grebenskog puta od Iriškog venca do hotela „Norcev“ dužine 3,5 km a opština Inđija nastavlja rekonstrukciju deonice istog puta od hotela „Norcev“ do Banstola dužine 9 km, onda je značaj ove tehničke dokumentacije utoliko veći jer omogućava da se Grebenski put, koji je žila kucavica razvoja turizma Fruške gore, sanira i rekonstruiše i tako stavi u funkciju bezbednog korišćenja turistima i okolnom stanovništvu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.