OLD-NEWSRegionalna razvojna agencija Srem zvanično Akreditovana

07/02/20120

Akreditovana RRA Srem

Regionalna razvojna agencija Srem zvanično je dobila akreditaciju za obavljanje poslova od značaja za ravnomerni regionalni razvoj na teritoriji Sremskog okruga od strane Nacionalne agencije za regionalni razvoj, a u skladu sa Uredbom Vlade Republike Srbije o sticanju akreditacije („Sl. glasnik RS“, br. 74/2010) i Zakonom o regionalnom razvoju. Sticanjem akreditacije Regionalna razvojna agencija Srem postaje zvaničan subjekt regionalnog razvoja, što će joj omogućiti da na prostoru Srema sprovodi mere i programe od značaja za ravnomerni regionalni razvoj, kao i da aktivno doprinosi socio-ekonomskom razvoju Srema i lokalnih samouprava koje se nalaze na njenoj teritoriji. Regionalna razvojna agencija Srem osnovana je 22. aprila 2010. godine u Rumi u skladu sa Zakonom o regionalnom razvoju. Osnivači razvojne agencije su sedam lokalnih samouprava sa teritorije Srema: Sremska Mitrovica, Ruma, Šid, Inđija, Irig, Stara Pazova i Pećinci, uključujući i Sremsku privrednu komoru. Buduću ulogu i značaj Regionalne razvojne agencije Srem pored njenih osnivača, prepoznala je i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji koja je finansijski podržala izgradnju institucionalnih kapaciteta i funkcionisanje agencije do kraja 2013.godine.
Kao jedina akreditovana Regionalna razvojna agencija na prostoru Srema, razvojna agencija Srem će svim zainteresovanim lokalnim samoupravama, malim i srednjim preduzećima, preduzetnicima i obrazovnim institucijama kroz svoje delovanje omogućiti učešće u programima koje sprovodi Nacionalna agencija za regionalni razvoj, a koji su od značaja za socio-ekonomski razvoj Srema.

Milan Mirić, direktor RRA Srem

Kada smo sredinom 2010. godine osnivali Regionalnu razvojnu agenciju Srem, jedan od prvih proklamovanih kratkoročnih ciljeva bio je institucionalizacija i pozicioniranje agencije kao lidera regionalnog razvoja u regionu. Danas, dobijajuci akreditaciju, dobili smo i zvaničnu potvrdu da smo u tome uspeli.
Ovo je potvrda i Delegaciji EU u Srbiji, da je dajući podršku Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem prepoznala perspektivnu instituciju koja će postati oslonac razvoja Srema.
Vreme je da sve ovo proklamovano i rečeno i dalje činimo. Snaga razvoja društva biće regionalni razvoj, a to znači objedinjeno delovanje privrednih lidera, kreativnih pojedinaca, lokalne samouprave, države i strateških partnera pod zastavom  Srema kao poželjnog regiona za život, ulaganje i kvalitet usluga oslonjenih na ljude“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.