OLD-NEWSAktivnosti na izradi Studije i glavnih projekata biciklističke rute Srem

01/05/20140

morg6bikeDana 30.04. održan je 6. sastanak MORG za turizam, u prostorijama Sremske privredne komore u Sremskoj Mitrovici. Tema sastanka je bila preduzete aktivnosti na izradi Studije uspostavljanja regionalne biciklističke rute Srem i glavnih projekata prateće biciklističke infrastrukture.

 „ Na osnovu pristiglih podataka koje su nam dostavljali članovi MORG i plana za obilazak terena i snimanje rute, izvršiće se analiza trenutnog stanja i napraviti katastar postojećih resursa: stanje kolovoza, da li je potrebno da staza bude van kolovoza, stanje bezbednosti saobraćaja, interesantne tačke za postavljanje biciklističke signalizacije i odmorišta sa tehničkim rešenjima. Nažalost, vremenski uslovi nam nisu išli na ruku i većinu aktivnosti na terenu obavićemo nakon majskih praznika“, izjavio je dr. Vuk Bogdanović, profesor FTN-a, departmana za saobraćaj iz Novog Sada, Obrađivač Studije i glavnih projekata.

Osim regionalne biciklističke rute, ucrtane u Regionalni prostorni plan AP Vojvodine, projektnim zadatkom su predviđene i de tour rute koje će sa glavnom  činiti mrežu biciklističkih ruta Srema. „ Posebno će biti interesantna Manastirska ruta, paralelna glavnoj i koja će, po prvi put, povezati sve manastire Fruške gore i koji će tako postati dostupni zahtevnim cikloturistima.Takođe, značajno je definisati Savsku rutu na način koji odgovara potrebama projekta.Obilazak terena u narednom periodu, planiram uz značajnu podršku NPFG, kako bih identifikovao sve značajne take koje će kasnije biti ucrtane i na korisničkoj mapi“, izjavio je Jovan Eraković, cikloexpert, prezentujući plkanirane aktivnosti na definisanju de tour ruta.

„Uz sve pohvale kolegama, članovima MORG koji su učestvovali u organizaciji obuka za pružaoce usluga u turizmu, do sada smo realizovali četiri, u Sremskoj Mitrovici, Inđiji. Irigu i Šidu. U maju ćemo organizovati obuku u Beočinu a takođe nas očekuje i Studijsko putovanje u Kranjsku goru“, prisutne je informisala Sanja Stupar, projekt menadžer, uz konstataciju da se sve projektne aktivnosti odvijaju u skladu sa predviđenim planom i dinamikom realizacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.