OLD-NEWSMORG kao motor prekograničnog projekta

22/02/20170

ernow_morgIIKao jedan od ključnih segmenata prekograničnog projekta ER-NOW je i rad Međuopštinske radne grupe za zaštitu životne sredine i upravljanje rizicima (MORG) čija je druga sednica održana 21. februara 2017. godine u Šidu. Sednici su prisustvovali projektni partneri sa obe strane granice kao i članovi MORG-a, koju čine predstavnici svih sremskih opština i važnih institucija iz ove oblasti.

Bora Obradović, projekt menadžer RRA Srem je održao trening članova MORG-a u oblasti upravljanja rizicima kroz nadležnosti na nivou lokalnih samouprava sa prikazom Projektnog zadatka za izradu plana aktivnosti u vanrednim situacijama odbrane od poplava. Međuopštinska radna grupa usvojila je okvirne teme treninga koji će u oblasti upravljanja rizicima omogućiti bolji pristup vanrednim situacijama.

Nakon sednice MORG-a, kojoj je prisustvovao i Vladislav Vlajić, predstavnik Zajedničkog Tehničkog Sekretarijata za Prekogranični program SRB-BIH iz Užica, održana je i Druga redovna Monitoring poseta. Tom prilikom je obavljen razgovor između g. Vlajića kao Task menadžera i članova projektnog tima, koji su odgovorni za sprovođenje projekta, pregledana je projektna dokumentacija a na uvid je data i tenderska dokumentacija. Sastanak je završen uz korisne savete i podršku nastavku implementacije projekta.

Kao logičan sled na samom kraju je održan i sastanak Projektnog tima “ER-NOW”. Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim implementiranim aktivnostima, ali i planovima za naredni period. Takođe, diskutovalo se o aktuelnim tenderima i procedurama u Republici Srbiji kao i procedurama u Bosni i Hercegovini. Pratio se dinamički plan aktivnosti i upoređivao sa datumima i planovima za sledeći  mesec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.