OLD-NEWSIntenzivan rad na projektovanju komunalne infrastrukture

01/10/20150

VII_morg_SavaSedma sednica Međuopštinske radne grupe (MORG) za kanalizacione sisteme prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Sremskom okrugu održana je 29.09.2015. u prostorijama gradske Uprave Grada Sremska Mitorvica.
Predstavnici Institiuta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“, angažovani na izradi Generalnog Projekta, prezentovali su metodologiju neophodnih istraživanja realnog stanja na terenu kako bi se prikupilo što više relevantnih podataka za kvalitetnu izradu Generalnog Projekta (GP) zaštite sliva reke Save. Prezentacija gospodina Miodraga Popovića se odnosila na nastavak radova na izradi prvog dela dokumentacije GP koja je definisana po projektnom zadatku kao izvršenje Usluge GP zaštite sliva reke Save izgradnjom komunalne infrastrukture, kanalisanja, odvođenja i tretmana komunalnih otpadnih voda. Izrada ovako zahtevnog, multidisciplinarnog GP je podeljena na više faza: prikupljanja podataka koji podrazumevaju prethodne radove, analizu kvantiteta i kvaliteta upotrebljenih voda, osnovne postavke kanalizacionih sistema, varijantne analize mogućnosti rešavanja otpadnih voda po naseljima kao i predlog projektnog rešenja.
Gospodin Vladimir Jelenković, kao vodeći tehnolog u Institutu “Jaroslav Černi“, nastavio je prezentaciju prikazom snimaka postojećih objekata na terenu kao i tehnološkim analizama i tumačenjima postrojenja za preradu otpadnih voda sa komentarima o zatečenom stanju kao i predlozima za poboljšanje obzirom da stanje postojećih postrojenja varira od potpuno neaktivnih do modernih kakvo je najnovije postrojenje u Šimanovcima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.