OLD-NEWSU Novom Sadu potpisan ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova i RRASrema

17/08/20100

Po rečima gosp.Miroslava Vasina, pokrajinskog sekretara za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Edukativni trening centar je osnovala Vlada AP Vojvodine u skladu sa potrebama tržišta rada i s ciljem organizovane i kvalitetne obuke i usavršavanja znanja nezaposlenog ali i zaposlenog stanovništva na području Vojvodine. Vršilac dužnosti direktora ovog projekta je gosp.Aleksandar Saša Petrović. Ovakav model edukacije već postoji u zemljama EU a kod nas je jedinstven i kao takav je od nacionalnog značaja.
Edukativni centar će pružati obuku iz oblasti informacionih tehnologija, kurseve stranih jezika, teorijske obuke, obuku iz oblasti građevinarstva i mašinstva…Za polaznike koji nisu u blizini Novog Sada, predviđen je i smeštaj, kapaciteta oko 80 ležajeva.
Zbog velikog potencijala koji ima Edukativni trening centar, saradnju su osim RRASrema ostvarili i ostali aplikanti tj.potpisnici ugovora: Privredna komora Vojvodine, FTN, Visoka škola za strukovne studije, CESS, RRABanata i RRABačke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.