OLD-NEWSRRA Srem i švajcarski donator opremili dečije igralište u Ogaru

19/03/20180

ogar_02U sklopu projekta „Cikloturizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema“, finansiran sredstvima Švajcarske agencije za saradnju (SDC) a koji Regionalna razvojna agencija Srem sprovodi sa svojim partnerima, realizovana je aktivnost postavljanja dečijeg igrališta u Ogaru, opština Pećinci. Vrednost donacije je 3.270,00 CHF.

U dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru, najstarije sačuvane kuće u ovom delu Srema, niče novi sadržaj koji će obogatiti turističku ponudu opštine Pećinci. To znači da će mališanima Ogara ali i drugih mesta opštine Pećinci biti dostupno novo dečije igralište, izrađeno po najsavremenijim standardima kada je oprema ovakvog tipa u pitanju.

ogar_01Švajcarski donator je prepoznao potencijal i zalaganje predstavnika Turistička organizacija opštine Pećinci, ali i ostalih partnera za kreiranje novih turističkih sadržaja koji će ujedno unaprediti i turističku ponudu regiona Srem, što je dobra osnova za dalja ulaganja donatora u razvoj turizma Srema.

Osim ove, RRA Srem realizuje i druge aktivnosti u cilju unapređenja turističke ponude Srema kao što su: infrastrukturno unapređenje deonice Grebenskog puta na Fruškoj gori dužine 6 km, izgradnja biciklističke staze Sremska Mitrovica – Zasavica, postavljanje biciklističke signalizacije na međunarodnoj Savskoj biciklističkoj ruti, infrastrukturno unapređenje planinarskog doma „Kozarica“, nabavka električnih turističkih vozila.

Sve ove aktivnosti se realizuju u svrhu promovisanja zajedničke turističke ponude Srema, kao novog turističkog tržišta koje ima šansu da  postane priznat kao bitna privredna delatnost, u okviru teritorije koja ima karakteristike turističke destinacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.