VESTIZemlja Srbija – zemlja inovacija

16/03/20220

11 marta 2022. godine, Inovacioni startap centrar u Staroj Pazovi, posetio je Ministar za inovacije I tehnološki razvoj, Nenad Popović.

Njegovo resorno Ministarstvo, po odobrenom projektu, opredelilo je novčana sredstva za uspostavljanje i pružanje usluga inovacionog Startap centra Stara Pazova  i stvaranje osnove za kompletan razvoj Regionalnog centra za održivi razvoj Srema kroz izgradnju kapaciteta za upravljanje inovaciono – razvojnim centrom na nivou celokupnog regiona Srem.

Projekat su sproveli,  Regionalna razvojna agencija Srem sa Opštinom Stara Pazova. Ovde se mladi inovatori, uz mentorsku podršku, uče preduzetničkim veštinama.

Tom prilikom ministar Popović je izjavio: “Otvorili smo 20 ovakvih centara širom Srbije, što je doprinelo rastu broja preduzetnika i startap kompanija u našoj zemlji. Srbija – zemlja inovacija! Najviše verujem u srpske inženjere, u srpsku pamet kao naš glavni razvojni resurs. Srbija je upisana na inovacionoj mapi sveta kao jedna od najperspektivnijih zemalja. Vlada Republike Srbije učiniće sve da se taj trend nastavi.”

https://rrasrem.rs/wp-content/uploads/2022/03/Popovic-SP-022.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.