NEWSUspešno završena konferencija projekta MOVE FWD

30/06/20210
https://rrasrem.rs/wp-content/uploads/2021/07/MOWEfwd.jpg

U organizaciji Pučkog otvorenog učilišta iz Varaždina, Hrvatska i uz prisustvo partnera iz Italije, Slovenije, Bugarske i Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica, Regionalne razvojne agencije Srem, Kancelarije za mlade i Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica kao predstavnika iz Srbije, uspešno je završena trodnevna konferencija projekta MOVE FWD- Moving Forward in Europe with Volunteering koji se finansira iz programa Evropa za građane i građanke, mera Projekti civilnog društva.

U toku konferencije, učesnici su imali prilike da čuju i nauče o novim odgovornostima i inicijativama volontera širom Evrope koje su se razvile pod okriljem i prema potrebama nastalim pojavom COVID19 pandemije. Posebno je istaknut značaj mentalnog zdravlja i psiho-socijalne podrške najugroženijima u toku pandemije, sa zaključkom da su solidarnost i brzo reagovanje najvažniji kako bi se sprečili oni najgori slučajevi nastali kao rezultat narušenog mentalnog sklopa pojedinca. U okviru organizovanog panela, predstavnici organizacija mladih, uključujući Kancelariju za mlade grada Sremska Mitrovica, su imali priliku da diskutuju o značaju, prednostima i manama onlajn alata u okviru redovne komunikacije koja se znatno promenila u odnosu na period pre pandemije.

Učesnici konferencije će u narednom periodu početi da se pripremaju za događaj koji je predviđen u zadnjoj nedelji avgusta u Sremskoj Mitrovici.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće, kontaktiraje kontakt osobe projekta:

Bojana Lanc, Regional Development Agency Srem

E-mail: bojana.lanc@rrasrem.rs

Dušan Drča, Tourism Organisation of the City of Sremska Mitrovica

E-mail: dusandrca86@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.