OLD-NEWSUpravljanje infrastrukturnim projektima u Sremu

19/11/20150

narr_2015Regionalna razvojna agencija Srem (RRA Srem) bila je domaćin obuci koju je Nacionalna agencija za regionalni razvoj (NARR) u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu , sprovela  kao nastavak realizacije projekta „Jačanje kapaciteta ARRA i Jedinica lokalne samouprave (JLS) u delu upravljanja infrastrukturnim projektima“ u cilju jačanja kapaciteta ARRA i JLS pri analizi potreba, utvrđivanju prioritetnih projekat kao i reševanju konkretnih problema pri realizaciji infrastrukturnih projekata. Grad Sremska Mitrovica kao i u većini slučajeva do sad, obezbedila je prostorije za nesmetan rad učesnika.

Za ovu radionicu čiji učesnici su bili predstavnici JLS sremskih i banatskih opština, su za aktuelne infrastrukturne projekte popunile upitnik koji je preuzet iz SLAP  baze sa neophodnim obimom informacija uz poseban osvrt na opis konkretnog slučaja.U skladu sa opisanim problemima koji su razmatrani na radionici, konsultanti  su bili  prof. dr Milan Trivunić sa Građevinskog fakulteta u Novom Sadu i Srđan Topalović, samostalni konsultant. Tokom vrlo dinamične diskusije, predstavljene su mogućnosti, načini realizacije ali i prepreke pri upravljanju ovim vrlo zahtevnim investicionim poduhvatima. Kao dodatna podrška, na raspolaganju JLS su i ostali konsultanti sa Građevinskog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Cilj ovakve organizacije obuka je aktivno uključivanje ARRA i JLS u pripremu i realizaciju regionalnih i lokalnih infrastrukturnih projekata, iznalaženje fondova za njihovo potencijalno finansiranje, podsticanje i učvršćivanje međuopštinske saradnje kao i doprinos sprovođenju politike regionalnog razvoja, koji RRA Srem za svoj region uspešno sprovodi kroz  realizovane i aktuelne projekte u oblasti navodnjavanja, vodosnabdevanja, upravljanja otpadnim vodama i energetike.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.