OLD-NEWSOdržana evaluacija projekta Dunav bike

07/06/20160

bike_evaluacija2016U prostorijama RRA Srem održana je evaluacija projekta „Cycling – Danube, the establishment of regional cycling route Srem“, koji je finansiran sredstvima EU IPA i Austrijske razvojne agencije (ADA). Evaluaciju je sproveo menadžer Ivan Svetozarević, član tima za evaluaciju projekta IPA 2011 Socio-Economic Development of the Danube Serbia Region.

Evaluatora je najviše zanimalo održivost projekta odnosno način praćenja i postizanja indikatora rezultata. Projekt menadžer RRA Srem ujedno i menadžer projekta Sanja Stupar, predočila je g-dinu Svetozareviću da će se svi indikatori pratiti godinu dana nakon uspostavljanja rute Srem što praktično znači nakon postavljanja saobraćajne biciklističke signalizacije i biciklističkih odmorišta na ruti Srem. S obzirom da je nabavka za biciklističku signalizaciju uspešno okončana, u narednom periodu se očekuje izrada i postavljanje signalizacije koja će obezbediti bolju vidljivost rute, informisanosti bezbednost cikloturista.

„Projekat izrade i postavljanja biciklističkog mobilijara na ruti Srem je u inicijalnoj fazi i ukoliko budu odobrena sredstva, očekujemo da bi mogao biti realizovan do kraja ove godine. Osim navedenih, planiran je i projekat uspostavljanja Savske biciklističke rute koja bi se nadovezala na postojeću Sremsku, što bi uz definisane konekcije na međunarodnu EuroVelo 6 i Srijemsku rutu u Hrvatskoj, sačinjavalo jedinstven biciklistički koridor u celokupnom regionu. Uz to, Međuopštinska radna grupa za turizam ja stalno aktivna i predstavlja siguran resurs za ostvarivanje planiranih projektnih aktivnosti“ , objasnila je Sanja Stupar, „što bi imalo odlične efekte na protok i noćenja turista, zapošljivost, prilagođavanje ruralne ekonomije novim uslovima na turističkom tržištu“.

Na osnovu utisaka  tokom samog sastanka, g-din Svetozarević je pozitivno ocenio  dosadašnji rad,  način praćenja i postizanja efekata, vidljivost projekta što su odlične preporuke za dalju realizaciju projekta, njegovo finansiranje i održivost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.