OLD-NEWSO regionalnim projektima sa predstavnicima gradova i opština AP Vojvodine

29/11/20120

Regionalna razvojna agencija Srem uzela je učešće na Savetovanju o regionalnom razvoju za gradonačelnike i predsednike opština za region Vojvodina, a koje se održalo 28. novembra 2012 god. u hotelu Kaštel u Ečkoj kod Zrenjanina.
Cilj ovog savetovanja bio je da se, putem praktičnih i interaktivnih prezentacija sa akcentom na pripremi regionalnih projekata, daju uputstva gradonačelnicima i predsednicima opština  u pogledu značaja međuopštinske saradnje i pripreme projekata sa Regionalnim razvojnim agencijama.

S tim u vezi, dati su i praktični primeri regionalnih projekata, kao i način i mogućnosti  njihovog finansiranja. Na ovom skupu priliku da prezentuje pristup u identifikaciji i pripremi regionalnih projekata imao je i direktor Regionalne razvojne agencije Srem, g. Milan Mirić. On je prikazao nekoliko mogućnosti postavljanja regionalnih projekata, kao i praktične primere u Sremu poput regionalnog vodosnabdevanja, upravljanja otpadnim vodama, čvrstim komunalnim otpadom i sl. Regionalna razvojna agencija Srem ima u tom smislu veoma inovativan pristup u institucionalizaciji regionalnog razvoja uspostavljanjem međuopštinskih radnih grupa za razvoj infrastrukture u Sremu, foruma opština i jedinice za implementaciju regionalnih projekata pri RRA Srem.
Pored predstavnika gradova i opština Vojvodine, na ovom skupu su učestvovali i pomoćnik ministra u Ministarstvu za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu, g. Dejan Radulović, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj, g. Ivica Eždenci, konsultant iz Slovenije, g. Jurij Kobal. Organizator skupa bila je Nacionalna agencija za regionalni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.