OLD-NEWSNIP podržao projekat regionalne razvojne agencije Srem

29/03/20125

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić potpisao je 29. marta u Novom Bečeju sa direktorima regionalnih razvojnih agencija – Srema, Banata, Šumadije i Pomoravlja protokole o saradnji na izradi projektno – tehničke dokumentacije za pet regionalnih projekata. Iz NIP-a je za ovu namenu opredeljeno preko 38 miliona dinara. Državni sekretar Milan Đokić je tom prilikom izjavio da NIP kroz poseban program podržava izradu projektno – tehničke dokumentacije za projekte od regionalnog značaja. „Srbiji će uskoro, kao kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji, biti dostupna sredstva za infrastrukturne projekte. Srbija mora biti spremna da ta sredstva efikasno povuče i uloži, a ovo je jedni način da se pripremimo“ rekao je Đokić.
Đokić je dodao da je saradnja sa regionalnim razvojnim agencijama od velikog značaja, jer one najbolje mogu da prepoznaju projekte koji se tiču unapređenje regionalne infrastrukture i razvoja.
Jedan od projekata za koje NIP u Sremu finansira jeste izrada Glavnog projekta izgradnje magistralnog cevovoda u sklopu regionalnog sistema snabdevanja vodom „Istočni Srem“.

„Realizacijom ovog projekta omogućiće se optimalna propusna moć za tranzit vode proizvedene pri izvorištu „Fišerov salaš“ i njeno dalje transportovanje do crpne stanice „Borkovac“, i dalje za naseljena mesta u opštini Ruma. Isto tako, ovim projektom rešiće se i pitanje vodosnabdevanje dela opštine Irig. Ovakvi projekti čine regionalni pristup rešavanju razvoja infrastrukture i RRA Srem će uvek biti spremna da ovakve projekte podrži i pripremi za apliciranje. Predmetni magistralni cevovod dužine je 12 km. Izrada projektno tehničke dokumentacije je prvi korak u realizaciji ovog projekta“ – naglasio je direktor RRA Srem Milan Mirić.

5 comments

 • Vesna

  30/03/2012 at 13:44

  Poštovani,
  čestitam Vam na realizaciji projekta za izgradnju magistralnog cevovoda za snabdevanje vodom ”Istočni SREM”
  Pozdrava iz Iriga.
  Vesna Sekulić Opšte udruženje preduzetnika Iirg

  Reply

  • admin

   30/03/2012 at 15:25

   Poštovana Vesna,
   zahvaljujemo se na čestitkama i veoma nas raduje to što je rad naše agencije iz dana u dan sve vidljiviji.
   Iskreno se nadamo da će realizacija ovog projekta biti prvi korak u rešavanju pitanja vodosnabdevanja opštine Irig.
   Želimo vam puno uspeha u budućem radu i ostajemo na raspolaganju za partnerstvo u budućim projektima.
   Pozdrav, ekipa RRA Srem.

   Reply

 • Uroš Kovjanić

  22/11/2012 at 10:22

  Poštovani, interesuje nas da li je završena projektna dokumentacija Glavnog projekta izgradnje magistralnog cevovoda u sklopu regionalnog sistema snabdevanja vodom „Istočni Srem“ i kada se kreće u realizaciju izgradnje. Mi smo specijalizovano preduzeće za izradu podzemnih magistralnih cevovoda (gas, voda, toplovodi, produktovodi, itd.) i veoma smo zainteresovani za finalnu realizaciju ovog projekta.
  Naše najznačajnije reference za poslednje 2 godine su:
  – izgradnja magistralnog gasovoda DN500, dužine 52 km, lokacija Niš-Leskovac
  – izgradnja magistralnog gasovoda DN400, korisnik Rafinerija nafte Pančevo
  – izgradnja gasne mreže srednjeg pritiska u opština Odžaci, dužina 54 km
  – izgradnja magistralnog toplovoda DN500 između toplane “Sever” i GRS, korisnik Novosadske Toplane
  – i mnogo drugih
  Molimo Vas da nas kontaktirate, posetite naš internet site
  Kontakt: 021/63-00-994, 63-18-255, mobil: 064/658-36-04

  Reply

  • admin

   22/11/2012 at 15:56

   Poštovani Uroše,
   drago nam je da se interesujete za trenutnu situaciju po pitanju projekta regionalnog sistema snabdevanja vodom „Istočni Srem“. Nakon uspešne aplikacije za sredstva NIP-a dobili smo naknadnu informaciju da je rebalansom budžeta došlo do zastoja u finansiranju odobrenih projekata. Trenutno, RRA Srem je ponovo aplicirala kod drugih donatora po pitanju finansiranja Master plana za vodovod “Istočni Srem” koji bi bio osnova za apliciranje kod EU fondova. Nadamo se da će nam sredstva biti odobrena i da ćemo uspeti da taj projekat dovedemo na željeni nivo. Sve u vezi naših projektnih aktivnosti ćete naći na stranicama sajta.
   Pozdrav i puno uspeha u radu.

   Reply

   • Uroš Kovjanić

    14/01/2013 at 15:18

    Zahvaljujemo Vam na odgovoru i nadamo se da ćete uspeti obezbediti sredstva za realizaciju strateških projekata.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.