OLD-NEWSŠvajcarski SDC podržava destinacijsko udruživanje u Sremu

19/12/20170

sdcŠvajcarska agencija za saradnju (SDC), u okviru Programa podrške ruralnom i regionalnom razvoju Republike Srbije, odobrila je Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem još jedan projekat, kojim će se osnovati Destinacijska menadžment organizacija Srema (DMO).

Projekat “Priprema dva regiona: Srem (7 opština), i Šumadija i Pomoravlje (13 opština) za osnivanje DMO-a, definisanje turističkog prostora i tehnička podrška subjektima koji prodaju destinacije u ciljanim regijama“, RRA Srem sprovodi zajedno sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja iz Kragujevca.

S obzirom da je u toku realizacija aktivnosti projekta „Biciklističkim turizmom ka ruralnom i regionalnom razvoju Srema”, kojim se doprinosi  prvenstveno unapređenju turističke infrasture i jačanju turističke ponude na teritoriji Srema, uz osnivanje DMO Srema, uspostaviće se koncept organizacionog funkcionisanja upravljanja destinacijom i uključuju učesnike iz javnog i privatnog sektora koji deluju po modelu partnerstva i u smislu zastupljenosti i u smislu finansiranja. RRA Srem imaće ključnu ulogu u organizaciji partnerstva, definisanju i izradi strateških dokumenata, usmeravanju partnera ka izvršenju definisanih ciljeva.

Kao najznačajnija aktivnost  planirana je  izrada Regionalne turističke strategije Srema sa akcionim planom, regionalnog plana upravlja destinacijom Srem i kataloga investicija. Time turizam u Sremu ima šansu da  postane priznat kao bitna privredna delatnost u okviru teritorije koja ima karakteristike turističke destinacije. Osnivanjem organizacione strukture DMO Srema, stvoriće se upravljački mehanizmi za usmeravanje turističke aktivnosti u cilju ostvarivanja pozitivnog uticaja pre svega na lokalnu zajednicu i životnu sredinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.