OLD-NEWSKonsultacije sa izvođačima radova na opremanju regionalne biciklističke rute Srem

04/08/20160

bike_radoviU prostorijama RRA Srem održan je zajednički sastanak: naručioca – RRA Srem, izvođača – Paleta Color, Novi Sad i nadzora – Projekat S, Beograd sa ciljem uvođenja u posao i definisanja plana aktivnosti na realizaciji projekta izrade i postavljanja saobraćajne signalizacije na regionalnoj biciklističkoj ruti Srem. Projekat finansira Pokrajinski skretarijat za privredu i turizam u vrednosti od 2.000.000,00 din.

U toku je druga faza realizacije projekta „Dunavski biciklizam – Uspostavljanje regionalne biciklističke rute Srem“ finansiranog sredstvima IPA i Austrijske razvojne agencije (ADA), tokom koje će se na celokupnoj dužini rute od 78,7 km  postaviti 126 znakova. Radovi će  obuhvatiti grebenski put preko Nacionalnog parka „Fruška gora“ , opštine Šid, Bačka Palanka, Irig, Inđija, Beočin, Sremski Karlovci i gradove Sremsku Mitrovicu i Novi Sad. S obzirom da ruta koristi mrežu postojećih lokalnih i državnih puteva, potrebno je bilo dobiti neophodne dozvole i rešenja za postavljanje predmetne signalizacije, kao i saglasnost Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, nakon čega će se pristupiti konkretnim radovima u prostoru. Tim povodom ovaj sastanak je bio prilika da se napravi jasan plan i dinamika radova, komunikacije i izveštavanja. Očekivanja su da će u narednom periodu od tri meseca ovaj posao biti završen a signalizacija postati vlasništvo opština i gradova na kojima će biti postavljena.

Takođe, u toku je priprema javne nabavke za projekat izrade i postavljanje biciklističkih odmorišta na ruti Srem u vrednosti 3.000.000,00 din., finansiran sredstvima Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koji bi trbao da bude završen do kraja godine. S obzirom da će nakon realizacije ova dva projekta biciklistička ruta Srem biti i fizički uspostavljena i kao takva postati vidljiva domaćim i stranim cikloturistima, planirana je završna konferencija kojoj bi prisustvovao austrijski donator, predstavnci nadležnog Ministarstva i Pokrajinskog sekretarijata, NPFG, gradova i opština kroz koje ruta prolazi. Na taj način bili bi prezentovani sve koristi i efekti ovako uspostavljene biciklističke rute Srem, naročito za pružaoce usluga, stanovništvo, domaće i bicikliste iz susednih regiona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.