OLD-NEWSCentar za E-dozvole

22/03/20160

edozvoleU okviru saradnje između Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Regionalne razvojne agencije Srem (RRA Srem), u našim prostorijama je formiran i sa radom započeo „Centar za E-Dozvole“.

„Centar za E-Dozvole“ nastao je kao podrška sprovođenju sistema elektronske objedinjene procedure, obuka i mentoringa za pripadnike javnog sektora, koji Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovodi u saradnji sa NALED-om, a  koja se finansira iz sredstava Svetske banke (Program Real Estate Management – Project Implementation Unit – Republički geodetski zavod).

Imajući u vidu da je sistem elektronskog izdavanja građevinskih dozvola – centralna evidencija objedinjene procedure (CEOP) potpuno nov način funkcionisanja javne uprave, osnivanjem pet regionalnih centara za podršku elektronske objedinjene procedure u Republici Srbiji, od kojih se jedan nalazi u RRA Srem, u narednih 6 meseci, omogućeno je pružanje direktne pomoći podnosiocima, investitorima, nadležnim organima i imaocima javnih ovlašćenja kako bi se osiguralo bolje i stabilnije funkcionisanje sistema.

Dodatne informacije i pojašnjenja u cilju boljeg razumevanja i pravilne primene Zakona o planiranju i izgradnji, uputstva i korisna dokumenta nalaze se na internet stranici www.gradjevinskedozvole.rs  a pitanja se mogu postaviti na info@gradjevinskedozvole.rs  ili telefone 011 4043190; 011 4043191 i 011 4043192. Na ovom portalu se takođe nalazi link za portal za elektronsko podnošenje zahteva za građenje ili direktno nahttps://ceop.apr.gov.rs/eregistrationportal/ .

„Centar za E-Dozvole“ smešten je u prostorijama RRA Srem ul. Glavna 172, 22400 Ruma, a zainteresovani se mogu obratiti putem elektronske pošte na gradjevinskedozvole@rrasrem.rs  ili na telefon 022 470910.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.