OLD-NEWSBiciklistička ruta Srem na 38. Sajmu turizma

23/02/20160

sajam_turizam38. Sajam turizma održan na Beogradskom sajmu od 18. do 21. februara 2016. godine. bila je prilika da RRA Srem zajedno sa opštinama Sremskog regiona, predstavi  projekte kojima se doprinosi razvoju turističkih proizvoda, povećanju turističke ponude ali i ukupnom socio – ekonomskom razvoju regiona. Posebno je značajna činjenica da se na Sajmu predstavilo preko 1000 izlagača iz oko 50 zemalja iz celog sveta, što ga čini najvećom manifestacijom u zemlji i jugoistočnij Evropi.

U tom smislu, naročito je bilo značajano prezentovati projekat „Dunavski biciklizam – Uspostavljanje regionalne biciklističke rute Srem“, koja po rečima predstavnice RRA Srem Sanje Stupar, ulazi u drugu fazu realizacije a to je izrada i postavljanje biciklističke signalizacije i odmorišta na ruti Srem. Time bi se ruta dužine oko 135 km, koja se većinom proteže grebenom Fruške gore i fizički uspostavila, što bi domaćim i inostranim cikloturistima omogućilo sigurniju vožnju na obeleženim glavnim i de tour rutama, lakšu komunikaciju i orijentaciju ka prirodnim i kulturno – istorijskim vrednostima kojima naš region obiluje. Stanovništvu odnosno pružaocima turističkih usluga je to odlična prilika da svoje proizvode plasiraju na zahtevno ali vrlo isplativo biciklističko tržište.

sajam_turizam_01Takođe, predstavljanje na Sajmu bila je odlična prilika za poslovno povezivanje, kako sa potencijalnim partnerima tako i sa finansijskim institucijama koje u razvoju biciklističkog turizma vide šansu za kompletiranje celovite turističke slike nove turističke destinacije Fruška gora – Dunav.

Naredni cilj RRA Srem je definisanje Savske biciklističke rute koja bi se nadovezala na postojeću rutu Srem u biciklistički koridor dug preko 600 km i time uvezao sa međunarodnim rutama Srijemskom i Euro Velo 6. Na ovaj način  uspostavljen, povezao bi naš region sa državama  u okruženju kao i zemljama Dunavske regije. Uz razvoj raznih vidova turizma: gastro, etno, eko, seoskog, manifestacionog, zdravstvenog i povezivanjem sa postojećim vinskim i manastirskim rutama, stvaraju se realni uslovi za: povećanje broja inostranih i domaćih turista, zapošljavanje naročito mladih i žena na selu, otvaranje novih turističkih subjekata ali i suočavanje sa sopstvenim vrednostima i mogućnostima, koje neminovno vode ka razvijenom i prosperitetnom regionu u celini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.