OLD-NEWSOdržana VII redovna skupština osnivača RRA Srem

16/06/20110

-

Skupština osnivača Regionalne razvojne agencije Srem održala je u Rumi VII redovnu sednicu sa ukupno 10 tačaka dnevnog reda, a kroz koje su  razmatrana aktualna pitanja vezana za dosadašnji rad i dalje aktivnosti regionalne agencije. Skupštinom je predsedavao g. Nenad Borović. Veći deo sednice bio je posvećen godišnjem izveštaju o radu Agencije uključujući i finansijski izveštaj za prošlu 2010 godinu.

Konstatovano je da je Agencija u prošloj godini napravila veliki radni uspeh obzirom na proklamovane cijeve za početni period funkcionisanja. Ciljevi su bili: uspostaviti operativnost agencije i njenu institucionalnu održivost; učiniti je vidljivom u regionu; uspostaviti kontakte sa institucijama koje se bave regionalnim razvojem; osigurati finansijsku održivost.Konstatovano je da je Regionalna razvojna agencija Srem postigla sve ove ciljeve, a što je krunisano dobijanjem Operativnog granta od strane EU i obezbeđenjem finansija za naredne tri godine. Time je agencija uspostavila zvaničnu saradnju i partnerstvo sa Delegacijom EU u Srbiji i programom RSEDP2, što je veoma važan korak za njen dalji rad. Direktor agencije Milan Mirić je u ostalim tačkama dnevnog reda izvestio osnivače o aktivnostima u okviru projekta Operativni grant. Takodje razmatrale su se i predložene izmene i dopune Poslovnog plana 2011-2013, a koje su se najviše odnosile na finansijsku održivost rada i izvore prihoda.

Direktor Milan Mirić informisao je Skupštinu o potpisanim ugovorima sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj I uključenju RRA Srem u Nacionalnu mrežu regionalnih agencija, što je veoma važan korak obzirom da je na taj način RRA Srem stekla status kredibilnog partnera koji je nosilac politike regionalnog razvoja za Srem. Predstavljene su i sve aktivnosti koje RRA Srem sprovodi u regionu u saradnji sa Nacionalnom agencijom, a to su: start-up obuke za potencijalne preduzetnike, start-up krediti, finansijski programi za preduzeća u smislu podsticanja inovativnosti, inovativnih klastera, podsticanja preduzeća koja imaju ubrzan razvoj, mentoring u preduzećima koja se nalaze u presudnom trenutku za njihov dalji razvoj, i sl.

Skupština osnivača donela je odluku o ovlašćenju direktora Milana Mirića da poduzme sve neophodne radnje za sticanje akreditacije agencije za poslove regionalnog razvoja. Akreditaciju izdaje Nacionalna agencija za regionalni razvoj. Akreditacija je veoma važan čin za agenciju u smislu sticanja statusa legalnosti za sve poslove koje agencija vrši.

Takodje osnivači su upoznati i sa zaključenim protokolom o evropskoj saradnji RRA Srem sa Fondom za evropske poslove Vlade AP Vojvodine. Cilj protokola je uspostavljanje procedura za unapredjenje saradnje i koordinacije izmedju Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine i Regionalne razvojne agencije Srem prvenstveno na poslovima kreiranja zajednickih evropskih projekata, jačanje procesa regionalne saradnje, ali i promocije ekonomskih kapaciteta Srema u EU. Važan deo ovog protokola čini  buduca saradnja potpisnika povodom osnivanja i funkcionisanja predstavnistva AP Vojvodine u Briselu.

Pored predstavnika osnivača, na skupštini su kao gosti prisustvovali i g. Sava Ališić, načelnik Sremskog okruga i g. Slobodan Mišković, šef beogradske kancelarije Nacionalne agencije za regionalni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.