OLD-NEWSTuristički putevi Fruške gore

10/08/20102

U prostorijama Regionalne razvojne asocijacije Srema su održane konsultacije vezane za projekat „Turistički putevi Fruške gore“.Na sastanku su bili prisutni: nosioci projekta opštine Šida, RRAS kao jedan od partnera projekta i g-đa Jelena Nešić,projekt menadžer.

Projekat se bavi jačanjem i razvijanjem turističkih kapaciteta Fruške gore gde je akcenat stavljen na razvoj vinarstva, postavljanje turističke signalizacije (označavanje manastira, lovnih i ribolovnih područja), podsticanje kućne radinosti.

To je prilika da se obnove i ojačaju postojeći kapaciteti, unapredi infrastruktura, edukuje stanovništvo ali i prilika mnogim domaćinstvima da ostvare prihode.

2 comments

  • Mira

    27/01/2011 at 19:18

    Da li će i koliki biti uticaj RRA Srem, obzirom na partnerstvo sa vladom Vojvodine i Nacionalnim parkom FG, da se infrastruktura Nacionalnog parka unapredi izgradnjom tunela kroz Frušku Goru i da se time znatno doprinese ekološkom kvalitetu celog područja Srema i kvalitetu života uopšte?

    Reply

    • admin

      27/01/2011 at 22:44

      Poštovana,
      Trenutno je u izradi MASTER PLAN RAZVOJA REGIONA FRUŠKE GORE koji finansira Vlada APV. U okviru tog MP biće definisani prioritetni projekti za Fruškogorski region, u koje svakako spada i izgradnja tunela ispod Fruške Gore. Pomenuti projekat ima razvijen i odredjeni nivo projektno-tehničke dokumentacije. Fruška gora je prema prostornom planu R. Srbije 2010-2020 definisana kao razvojno područje od medjunarodnog značaja. Vlada APV Frušku goru smatra jednim od svojih prioriteta. Sve su to dobri idejni preduslovi za buduću, nadamo se doglednu realizaciju projekta. Regionalna razvojna agencija Srem osim što je neposredno kreirala metodologiju izrade MP trebalo bi da kroz dokument MP bude postavljena kao jedan od centara razvojnog klastera Fruške gore, čiji ce zadatak biti implementacija MP. Svakako, tunel bi bio jedan od najvažnijih kapitalnih projekata za ceo region i šire. Vec sada bi bilo dobro iskoristiti priliku za pozicioniranje ovog projekta u okviru raznih dokumenata i fondova: Dunavska strategija, IPA i sl.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.