OLD-NEWSRuralna ekonomija u zaštićenim prirodnim područjima

12/03/20130

U Beogradu je u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Evropske komisije, a na inicijalnu ideju RRA Srem, održana TAIEX radionica na temu – Polјoprivredne politike i diversifikacija ruralne ekonomije u zaštićenim prirodnim područjima.
Na dvodnevnom skupu, prisutni su bili detaljno upoznati sa trenutnom situacijom u Republici Srbiji i budućim planovima u cilju usklađivnja agrarne politike sa EU principima. Fokus diskusije je bio na razvoju institucionalnog i pravnog modela u pogledu diversifikacije ruralne ekonomije u zaštićenim prirodnim područjima, na osnovu EU iskustva.
Eksperti iz Francuske i Finske su prisutne upoznali sa primerima dobre prakse u njihovim zemljama kao i principima LEADER pristupa i Natura 2000 mreže u okviru EU ruralne razvojne politike.

Regionalne razvojne agencije su identifikovane kao jedan od neophodnih partnera pri samom procesu kreiranja i vođenja budućih lokalnih akcionih grupa (LAG), a njihova uloga će biti definisana u najavljenom susretu Ministarstva poljoprivrede sa Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.