OLD-NEWSOpština Beočin povezuje Dunavsku i regionalnu biciklističku rutu Srem

21/05/20140

beocin_bike05U opštini Beočin, dana 20. i 21.05.2014. održana je peta po redu od ukupno šest obuka za pružaoce usluga u turizmu u sklopu projekta „Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“. Projekat se realizuje u okviru programa Socio – ekonomskog razvoja Dunavskog regiona a nosilac je Sremska privredna komora sa partnerima: Regionalnom razvojnom agencijom Srem, gradom Sremska Mitrovica, opštinom Šid i Nacionalnim parkom Fruška gora. Obuka je održana u predivnom ambijentu restorana „ATOS“ Koruška,  a učesnici obuke,  preduzetnici i vinari izrazili su želju da unaprede svoja znanja u sferi pružanja usluga cikloturistima.

Sanja Stupar, mendžer projekta, učesnike projekta je upoznala sa svrhom i ciljevima projekta. „Ovo je peta po redu obuka za pružaoce usluga  i one koji žele da se prilagode savremenim trendovima u razvoju turizma. Pravo je zadovoljstvo istaći da je odaziv svuda dobar i da je cikloturizam prepoznat kao jedna od najperspektivnijih grana turizma. Kroz realizaciju ovog projekta želimo da stvorimo mrežu biciklističkih staza koje će povezati regionalnu biciklističku rutu  Srem sa međunardnim rutama: Dunavskom Euro Velo 6,  Savskom i rutom Srijem u Hrvatskoj“.

Izuzetno mi je zadovoljstvo da ugostim ovaj skup entuzijasta i ljudi koji kao i ja, u razvoju biciklističkog turizma vide šansu za sebe ali i za ceo region. Dunav pruža velike mogućnosti a mi treba da ih sagledamo na pravi način i ponudimo cikloturistima sadržaj koji će biti interesantan i sveobuhvatan“ istakla je Vidanka Adamović, vlasnica i domaćica restorana „ATOS“ koji se nalazi na samoj obali Dunava.

Kao i do sada, profesorice PMF-a, departmana za geografiju iz Novog Sada, dr.Vanja Dragićević i dr.Kristina Košić, učesnicima obuke su dale stručna znanja i prenele korisna iskustva u oblasti  formiranja turističke ponude opštine Beočin, kojom će se objediniti ruralni i cikloturizam. Sveobuhvatni pristup je neophodan kako bi se ovim, pretežno ruralnim područjima obezbedio što veći dolazak cikloturista, povećalo zapošljavanje, nova radna mesta i ekonomska dobit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.