OLD-NEWSVidljivi rezultati projekta „Dunavski biciklizam“

30/01/20140

IVmorgbikeU prostorijama Sremske privredne komore, 29.01.2014, održan je IV sastanak  međuopštinske radne grupe za turizam.

Tema sastanka je bila prezentacija realizovanih tendera i projektne aktivnosti u narednom periodu,  projekta „Cycling Danube – the establishment of the regional cycling route Srem.“

Na početku sastanka Milan Božić, predsednik Sremske privredne komore, potpisao je ugovore sa izabranim ekspertima za cikloturizam i obuke članova MORG, Jovanom Erakovićem i Vladimirom Pandurovim.

Milan Mirić, direktor RRA Srem i menadžer MORG, prezentovao je tender za izradu Studije uspostavljanja regionalne biciklističke rute Srem i glavnih projekata prateće biciklističke infrastrukture. Rok za podnešenje tenderske dokumentacije je 31. 01. 2014. a nakon evaluacije, 03.02.2014. biće poznat obrađivač.

Prezentacijom planiranih aktivnosti, predstavio se  cikloekspert Jovan Eraković, čiji zadatak je prevashodno u domenu definisanja alternativnih ruta i de–turova u sklopu reginalne biciklističke rute Srem i njene konekcije na postojeće međunarodne rute.

Kako je za predstavnike MORG značajan segment delovanja – upravljanje regionalnim projektima u oblasti turizma, predviđene su i obuke u okviru kojih bi se upoznali sa svim segmentima upravljanja projektnim ciklusom i EU procedurama. Planirana je obuka u trajanju od četiri dana za čije izvođenje je angažovan ekspert Vladimir Pandurov.

Sanja Stupar, menadžer projekta, prezentovala je rezultate tendera za obuke potencijalnih pružalaca usluga u turizmu, koje treba da se realizuju u 6 opština obuhvaćenih projektom. Najbolji program ponudio je PMF – departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

Na kraju sastanka, Milan Mirić je prisutne upoznao  sa planom aktivnosti MORG u 2014.godini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.