OLD-NEWSStrategija ruralnog razvoja kao preduslov za korišćenje IPARD fondova

18/11/20130

ipardPovodom realizacije projekta „Izrada i usvajanje Strategije ruralnog razvoja grada Sremska Mitrovica 2014 – 2020 na principima LEADER pristupa“, u prostorijama gradske uprave grada Sremska Mitrovica,  15. 11.2013. održana je prva obuka na temu strateškog planiranja.
Danijela Međedović, direktorica Agencije za ruralni razvoj i koordinator projekta,  je  zaposlene u Agenciji za ruralni razvoj i prisutne  članove radnih grupa koji će biti angažovani na izradi Strategije, upoznala sa planiranim aktivnostima projekta.

Sanja Stupar, projekt menadžer RRA Srem, prisutnima je kroz prezentaciju dala odgovore na tri osnovna pitanja: 1. Šta je Strateški plan i zašto je potreban opštini; 2. Ko bi sve trebalo da bude uključen u izradu plana; 3. Šta odrazumeva proces izrade plana.

RRA Srem je, kao i u prethodnom projektu osnivanja Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, partner na projektu koji finansira Pokrajinski sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Marko Cvijanović, facilitator na izradi Strategije ruralnog razvoja, prisutnima je prezentovao LEADER pristup na čijim principima se zasniva izrada Strategije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.