OLD-NEWSDunavski biciklizam – razvojna šansa Srema

16/10/20130

pksPrivredna komora Srbije (PKS) je,  16.10.2013. bila domaćin održavanja Uvodne konferencije projekta „Dunavski biciklizam – osnivanje regionalne biciklističke rute Srem“. Projekat, čiji je nosilac Sremska privredna komora (SPK) sa partnerima, RRA Srem, gradom Sremska Mitrovica, Nacionalnim parkom Fruška gora (NPFG) i opštinom Šid,  je finansiran sredstvima EU i Austrijske razvojne agencije (ADA).Konferenciju je otvorio Zoran Novaković, koordinator Dunavske strategije pri PKS, rečima da je biciklizam sa postojećih 1040 km biciklističkih staza, uz podršku razvoja  infrastrukture, značajan segment održivog privrednog razvoja.

Milan Božić, predsednik SPK, je istakao značaj projekta za privredni razvoj regiona Srem ali i značaj saradnje SPK sa partnerima u cilju realizacije još značajnijih i zahtevnijih evropskih projekata.

Milan Mirić, direktor RRA Srem je objasnio kakvi projekti moraju biti da bi konkurisali za evropska sredstva i kroz prezentaciju objasnio regionalni pristup implementacije projektnih aktivnosti  formiranjem i operativnim funkcionisanjem Međuopštinske radne grupe za turizam (MORG).

Sanja Stupar, projekt menadžer RRA Srem je prezentovala konkretan projekat, njegove ciljeve, rezultate i aktivnosti.

Na kraju konferencije, prisutni gosti su imalu priliku za dodatna pitanja i mogućnost da iznesu svoje predloge i preporuke koje bi bile primenljive u daljem projektnom radu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.