OLD-NEWSProjekti solarne energije ponovo u Sremu

22/05/20120

Projekti solarne energije ponovo u Sremu

Regionalnoj razvojnoj agenciji Srem odobren je projekat pod nazivom “Izrada Glavnih projekata za izgradnju postrojenja za solarno zagrevanje sanitarne potrošne vode u predškolskim ustanovama u opštinama Ruma, Stara Pazova i gradu Sremska Mitrovica.” Projekat je odobrio Pokrajinski sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne u okviru poziva za pilot projekte korišćenja obnovljivih izvora energije. Cilj ovog poziva bio je davanje podsticaja javnim institucijama da što više koriste obnovljive izvore energije, a koji su raspoloživi u Vojvodini odnosno sremskom regionu.

„Ovo je drugi put da Regionalna razvojna agencija Srem uspešno aplicira za ovakve projekte u ime drugih institucija u regionu. Prošli put su projekti bili namenjeni predškolskim ustanovama u opštinama Šid, Irig i Pećinci, a ovaj put smo izabrali opštine Ruma, Stara Pazova i grad Sremska Mitrovica. Veoma je važno da ovakvi projekti nailaze na podršku i odobravanje i da na taj način podižemo svest o neophodnosti proizvodnje energije na ovaj način. To je posebno važno ostvariti u javnom sektoru, jer ovi projekti podrazumevaju budžetske uštede“ – istakao je Zoran Radaković, projekt menadžer RRA Srem.

Projeti se konkretno odnose na: predškolsku ustanovu Poletarac, objekat “Kockica” u Rumi, predškolsku ustanovu Pčelica, objekat “Maslačak” u Sremskoj Mitrovici i predškolsku ustanovu Poletarac, objekat “Sunce” u Staroj Pazovi . Izradom Glavnih projekata, navedene predškolske ustanove moći će dalje da konkurišu za sredstva za fizičku izgradnju ovih postrojenja i za njihovu dalju upotrebu. Regionalna razvojna agencija Srem je tu da im dalje pomaže u pronalaženju tih sredstava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.