OLD-NEWSPrezentacija programa podrške konkurentnosti MSP i preduzetnika

15/05/20120

-

Regionalna razvojna agencija Srem organizovala je 15. maja u hotelu Park u Rumi,  prezentaciju Javnog poziva „Program podrške konkurentnosti  MSP i preduzetnika za 2012. godinu“.
Uvodnu reč je imao Milan Mirić, director Regionalne razvojne Agencije Srem, obraćajući se velikom broju prisutnih malih i srednjih preduzeća i preduzetnika, a u cilju upoznavanja sa osnovnim podacima o našoj agenciji, konceptom regionalnog razvoja Srema kao i mogućnost saradnje i uspostavljanja zajedničkog partnerstva sa sektorom MSP.Takođe prisutan , Milan Božić,  predsednik Sremske privredne komore ukratko je obrazložio viziju i misiju MSP, da je važno da se sam rad usmerava ka podsticanju procesa regionalnog razvoja.
Tanja Mijajlović, saradnik za MSP, Regionalne razvojne agencije Srem, prezentovala je Javni poziv za Program podrške razvoju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća. Jasno su naglašeni: Uslovi, Predmeti mere, Pravni i Finansijski okvir, Kriterijumi za ocenjivanje i dodelu sredstava kao Zaključivanje ugovora i dinamika.

Naši gosti iz Nacionalne agencije za regionalni razvoj a ujedno i realizatori ovog Javnog poziva  bili su Nenad Laketić, samostalni savetnik za pravnu podršku i monitoring, kao i Jelena Uzelac, viši stručni saradnik za nefinansijsku podršku i finansiranje. Oni su davali odgovore da brojna pitanja koja su usledila posle prezentacije.

Želimo da istaknemo da je sama svrha programa pružanje podrške uspešnim malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima u poboljšanju pozicije na domaćem i stranom tržištu, kroz učešće u finansiranju troškova konsultantskih kuća, pri čemu se bespovratna pomoć može birati iz dve grupe predloženih aktivnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.