OLD-NEWSU okviru poziva za Inovativnost i Gazele sremskim firmama dodeljeno 2.940.000 din.

14/05/20120
-

Regionalna  razvojna agencija Srem, Ruma, u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog  razvoja i Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj, učestvovala je u realizaciji Javnog poziva za dodelu bespovratnih sredstava i to za:

– Mere podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima za jačanje inovativnosti
Specifični ciljevi u okviru ove meremere bili su podrška razvoju netehnoloških i tehnoloških inovacija u MSPP, povezivanje sa naučn-oistraživačkim organizacijama, fakultetima, naučno-tehnološkim parkovima i konsultantskim kućama. Takođe podržane su i aktivnosti poput transfera znanja i tehnologije, povećanje vrednosti i obima prometa MSPP na domaćem i međunarodnom tržištu, kao i povezivanje broja MSPP koje investiraju u inovativne aktivnosti.
Preduzeća u sremskom regionu, kojima  su odobrena sredstva su: „Grosist“ – Ruma, „Trio plast“ – Nova Pazova, „Betatron“ – Nova Pazova, i  „Farmpro“ – Mali Radinci, u ukupnom iznosu od 2.400.000,00 din.

– Mere podrške malim i srednjim preduzećima koja imaju tendenciju brzog rasta – Gazele
Sredstva po ovom pozivu su odobrena „Vinariji- Kovačević“ iz Iriga.
Opšti cilj ove mere jeste unapređenje konkurentnosti MSP-a, koja svojim poslovanjem ostvaruju uspeh na tržištu, povećavaju zaposlenost i ubrzano se razvijaju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.