OLD-NEWSRRA Srem postavlja biciklističku infrastrukturu na ruti Srem

14/03/20170

signal_001Dana 03.03.2017. zvanično su započeti radovi na postavljanju biciklističke signalizacije na ruti Srem. Projekat u vrednosti 2.000.000,00 din. finansiran je sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. RRA Srem kao naručilac i „Paleta Color“ iz Novog Sada kao izvršilac, zaduženi su da radovi budu izvršeni kvalitetno i na vreme, najkasnije do 15.04.2017. godine kada zvanično počinje turistička sezona u Nacionalnom parku „Fruška gora“.

Takođe, započeti su radovi i na postavljanju biciklističkog mobilijara na ruti Srem. Sredstva u vrednosti 2.700.000,00 din. obezbeđena su od strane Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija.

signal_002Ovo je naročito bitno ako se zna da ruta svojim najvećim delom tzv. Grebenskim putem, prolazi kroz Nacionalni park što će turistima, naročito cikloturistima kojih ima sve više, dati poseban kvalitet i sigurnost. Konekcija rute Srem sa Srijemskom rutom (granični prelaz Šid – Tovarnik), laterale u Beočinu i Novom Sadu i veza sa međunarodnom rutom Euro Velo 6 do Banstola u opštini Inđija, omogućava veći priliv stranih zaljubljenika u biciklizam. Oni osim vožnje biciklima, vole naše prirodne lepote, domaću kuhinju i gostoprimstvo naših domaćina tako da će ovako obeležena ruta omogućiti  porodičnim gazdinstvima, vinarima, restoranima, zanatlijama i drugim pružaocima usluga da svoje proizvode plasiraju na ovo, izuzetno profitabilno turističko tržište.

Osim projekata koje je realizuje RRA Srem, značajno je napomenuti da je i opština Irig krenula u rehabilitaciju dela Grebenskog puta dužine 3,5 km, od Iriškog venca do hotela Norcev, što predstavlja jednu od najznačajnijih deonica rute Srem. Ovi radovi koje finansira Vlada AP Vojvodine, treba da budu završeni do 15.05.2017.godine.

Navedeni radovi koje podržavaju nacionalni fondovi, naročito su značajni švajcarskom donatoru – Švajcarskoj agenciji za razvoj (SDC) koji finansira program podrške regionalnom/ruralnom razvoju u Srbiji u vrednosti od 1,7 mil. CHF, gde je Srem uz pridruženi region Mačve jedan od dva izabrana subregiona. RRA Srem je sa svojim partnerima iz javnog, privatnog i civilnog sektora osmislila projektne aktivnosti sa fokusom na cikloturizam koje će imati značajan efekat za dalji, održivi razvoj ruralnih područja regiona Srem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.