OLD-NEWSTamo, gde je najpotrebnije

28/10/20160

BwB_openDanas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana uvodna konferenciju povodom početka sprovođenja projekta o poboljšanju kvaliteta života za marginalizovane grupe, „Boards without borders: Improving life quality for marginalised groups through people-to-people approach“, u okviru IPA prekograničnog programa Hrvatska-Srbija.

Nosioci projekta su Crveni Krst Sremska Mitrovica i Udruga osoba sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca a partneri Centar za socijalni rad Šid i Centar za socijalnu skrb Vinkovci.
Regionalna razvojna agencija Srem je u projekat uključena od samog početka, tj. pisanja projektne aplikacije a pružiće potpunu tehničku podršku i u procesu implementacije.
„Prezentovali smo desetine projekata ali ovakvu pozitivnu energiju i emocije nismo do sada osetili“, naglasio je direktor Regionalne razvojne agencije Milan Mirić.

Rečeno je da je ovaj projekat upravo dokaz kako državne granice nekada predstavljaju priliku za razvoj i saradnju , posebno u ovom slučaju kada se one dotiču marginalizovanih i osetljivih grupa u društvu, a to su osobe sa invaliditetom, odnosno to su stari i nemoćni.
Pored nabavke vozila i opreme za pomoć pri vanrednim situacijama, specijalno adaptiranih, projekat obuhvata i brojne druge aktivnosti koje izlaze u susret potrebama osetljivih grupa poput besplatnih psiholoških, socijalnih i pravnih usluga.

Projekat vrednosti 700.000 evra, poboljšaće tehničke i organizacione kapacitete aplikanata u Sremskoj i Vukovarsko- Sremskoj regiji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.