OLD-NEWSSa ekspertima ka regionalnim partnerstvima

24/05/20160

niras_analizaU sklopu nastavka aktivnosti u okviru Programa ruralnog i regionalnog razvoja, koji će u narednih šest godina u Srbiji sprovoditi Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), Regionalna razvojna agencija Srem bila je domaćin predstavnicima konzorcijuma koji sprovodi program.

Sergej Ivanov, ekspert za ruralni razvoj i Vladimir Pilja,  ekspert za regionalni razvoj, su zajedno sa ekipom RRA Srem radili na analizi potencijalne platforme kao i na analizi dosadašnjeg iskustva i potencijalnim resursima agencije i regiona Srem u celini. Program vredan 6,9 mil. franaka biće namenjen regionalnim i ruralnim inicijativama, a pored podrške konkretnim projektima program sadrži i komponentu tehničke pomoći u jačanju kapaciteta za pripremu, apliciranje i sprovođenje projekata.

Kao rezultat će se kreirati najmanje tri ruralno-regionalne inicijative (partnerstva) kako bi se pokazala izvodljivost i korisnost pristupa funkcionalnih prostora ispunjavajući pritom kriterijume za finansiranje iz sredstava EU i povećavajući kapacitet za korišćenje EU fondova u Republici Srbiji. Očekuje se da će inicijative okupiti širok dijapazon partnera aktivnih u oblastima ruralnog i regionalnog razvoja, uključujući regionalne razvojne agencije, lokalne samouprave, poljoprivredne zadruge, udruženja proizvođača, individualne proizvođače, organizacije civilnog društva …itd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.