OLD-NEWSInicijativa za osnivanje poslovnog inkubatora u regionu Srema

05/10/20110
-

U prostorijama novosadskog  poslovnog inkubatora, 04.10.2011.održan je inicijalni sastanak povodom mogućnosti  osnivanja poslovnog inkubatora na teritoriji Srema. Sastanak je organizovao g-din Ljubomir Aleksić,menadžer BBI, Fonda za osnivanje poslovnih inkubatora, a kom su prisustvovali: direktor novosadskog inkubatora,g-din Đorđe Ćelić, direktor zrenjaninskog inkubatora, g-din Bojan Ljutić, direktor RRA Srem, g-din Milan Mirić, projekt menadžer RRA Srem, g-đa Sanja Stupar, direktor poljoprivredne stručne službe Sremske Mitrovice, g-din Lale Andonović i predstavnik opštinske uprave Sremske Mitrovice, g-din Živan Papić.
BBI fond za razvoj poslovnih inkubatora je jedan od programa privrednog razvoja AP Vojvodine ustrojen od Vlade Vojvodine, u okviru kog posluju i inkubatori u Subotici i Senti. Na osnovu iskustva u dosadašnjem poslovanju, po rečima g-dina Ćelića i g-dina Ljutića,osnovna uloga poslovnih inkubatora je finansijska i tehnička podrška u cilju jačanja poslovnih kapaciteta i servisa koje poslovni inkubatori nude svojim korisnicima, odnosno malim preduzećima koja su u fazi osnivanja, da svoje poslovne ideje transformišu u profitabilne kompanije u periodu dok se nalaze u poslovnom inkubatoru.
U cilju iznalaženja mogućnosti za finansiranje jednog takvog projekta, koji bi imao širok spektar koristi za region u celini, pokrenuta je i zajednička inicijativa za saradnjom na projektu izgradnje poslovnog inkubatora na teritoriji Srema, u okviru programa prekogranične saradnje Srbija- Bosna i Hercegovina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

LOGIN · Copyright by RRA SREM Ltd · All rights reserved · Designed by ZORAN.